Over Elles

Holistisch masseuse; Elles in wonderland

Mijn naam is Elles Kroonenburg (1974) en naast full-time levensgenieter ben ik ook holistisch masseuse. (sinds 2007) Mijn passie! Want contact met jezelf voelen door aanraking vind ik zó magish mooi. Waarom? Omdat het effect ervan krachtig en groot is. En heerlijk ook vooral. Ik wil daarom ook zoveel mogelijk mensen de helende kracht van een holistische massages laten ervaren. Jou in je eigen wonderland laten vertoeven, zodat je je batterij weer kunt opladen en kunt erváren hoe het ook kan zijn; langzamer leven, meer genieten en stilstaan bij wat er is op dat moment.

Met masseren heb ik echt mijn passie gevonden: het creëren van diepe ontspanning bij mijn medemens, de ander weer in contact laten komen met zijn eigen lijf en gevoelens maar ook het samen onderzoeken wat de eventuele diepere oorzaken van de pijn of spanning zijn.

Mijn carrière ging enthousiast van start in een hectische kantooromgeving waar de mooiste tijdschriften werden gemaakt. Echter, na een aantal mooie, maar ook stressvolle jaren, werd de behoefte aan een meer betekenisvolle manier van leven en dus ook van werken steeds groter. Ik ontdekte hoezeer ik zelf tot rust kwam van een aandachtige massage; pas dán voelde ik mijn lijf weer helemaal, kon ik mijn gedachtes en emoties onderzoeken en leren accepteren, waarna deze tot rust konden komen. Van stilte genieten ging me steeds beter af. Sterker nog; 'de atlijd maar doenerige Elles' genoot er zelfs van :-) Ja, ik was beland in mijn innerlijk rustpunt; mijn hart. Thuisgekomen. En al daagt 'het leven' ook mijn natuurlijk steeds weer uit, ik weet nu in ieder geval hoe ik terug kan keren naar dat rustpunt. Zo fijn.

Ik verdiepte me in massage en meditatie en verslond boeken over persoonlijke ontwikkeling. Een aantal massagecursussen en een leergang Reiki verder besloot ik dat ik alleen maar méér wilde weten en vooral ook voelen. De echte verdieping kwam toen ik de opleiding tot holistisch masseur bij Holos ging volgen. Hier werd voor mij het verband tussen lichaam en geest duidelijk: in welke mate het denken (en dus ook de daaruit voortvloeiende emoties) van invloed kan zijn op het functioneren van het lichaam. En hoe fysieke klachten andersom weer een ontspannen geest kunnen belemmeren. Eigenlijk zegt de zienswijze van Holistisch masseren dat je de mens aanraakt in zijn totaliteit; als geheel. Op fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel niveau. Al deze lagen maken jou tot volledig mens. En al deze lagen doorvoelen en accepteren maakt dat er weer balans ontstaat, waardoor jouw levensenergie volop kan stromen. That's what we want. Dus goed zorgen voor al deze lagen is een goed idee als je je goed wilt voelen. Gezonde voeding tot je nemen, lekker veel bewegen, je gedachten blijven voeden en onderzoeken en je hart gevuld houden met liefde en postitiviteit.

Vanuit dit gegeven is Onthaastingspraktijk De Massagerette geboren. Mijn droom was om een ruimte te maken waar jij je op je gemak zou voelen, waar je eigenlijk nooit meer weg zou willen. Waar de tijd stil zou lijken te staan en je volledig tot rust kon komen. Mijn droom is werkelijkheid geworden. En jij bent welkom. Het is een plek geworden waar ik vanuit mijn hart alle aandacht heb voor jou, waar het sfeervol verlicht is en waar alles in slow motion gaat. Ontspan maar.... 

Just slow down...

ronfoto1.jpg