Stuur Elles een whatsapp: 06-1840 2567 demassagerette@gmail.com

Over Elles

Holistisch masseuse; Elles in wonderland

Mijn naam is Elles Kroonenburg (1974) en naast levensgenieter, moeder van een een lief grietje en partner van mijn oude jeugdliefde ben ik ook holistisch masseuse. (sinds 2007) Een schitterend vak, welke echt voelt als mijn roeping.

Weer écht contact met jezelf voelen door aanraking is bijna magisch. Waarom? Omdat het effect ervan krachtig en groot is. En heerlijk ook vooral. Het is voor mij een voorrecht om jou de helende kracht van een holistische massage te laten ervaren. Jou in je eigen wonderland te laten vertoeven, zodat je je batterij weer kunt opladen en kunt erváren hoe het ook kan zijn; vertragen, genieten en stilstaan bij wat er is op dat moment. 

Mijn carrière ging enthousiast van start in een hectische kantooromgeving waar de mooiste tijdschriften werden gemaakt. Echter, na een aantal mooie, maar ook stressvolle jaren, werd de behoefte aan een meer betekenisvolle manier van leven en dus ook van werken steeds groter. Ik ontdekte hoezeer ik zelf tot rust kwam van een aandachtige massage; pas dán voelde ik mijn lijf weer helemaal, kon ik mijn gedachtes en emoties onderzoeken en leren accepteren, waarna deze tot rust konden komen. Van stilte genieten ging me steeds beter af. Sterker nog; 'de altijd maar doenerige Elles' genoot er zelfs intens van :-) Ja, ik was beland in mijn innerlijk rustpunt; mijn hart. Thuisgekomen. En al daagt 'het leven' ook mij natuurlijk steeds weer uit, ik weet nu in ieder geval hoe ik terug kan keren naar dat rustpunt. Zo fijn.

Ik verdiepte me in massage en meditatie en verslond boeken over persoonlijke ontwikkeling. Een aantal massagecursussen en een leergang Reiki verder besloot ik dat ik alleen maar méér wilde weten en vooral ook voelen. De echte verdieping kwam toen ik de opleiding tot holistisch masseur bij Holos ging volgen. Hier werd voor mij het verband tussen lichaam en geest duidelijk: in welke mate het denken (en dus ook de daaruit voortvloeiende emoties) van invloed kan zijn op het functioneren van het lichaam. En hoe fysieke klachten andersom weer een ontspannen geest kunnen belemmeren. Eigenlijk zegt de zienswijze van Holistisch masseren dat je de mens aanraakt in zijn totaliteit; als geheel. Op fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel niveau. Al deze lagen maken jou tot volledig mens. En al deze lagen onderzoeken, doorvoelen en accepteren maakt dat er weer balans ontstaat, waardoor jouw levensenergie volop kan stromen. That's what we want. Dus goed zorgen voor al deze gebieden is een goed idee als je je lekker in je vel wilt zitten. Gezonde voeding tot je nemen, regelmatig bewegen, de natuur in, je gedachten blijven voeden en onderzoeken en je hart gevuld houden met liefde en dankbaarheid.

Vanuit dit gegeven is Onthaastingspraktijk De Massagerette geboren. Mijn droom was om een ruimte te maken waar jij je op je gemak zou voelen, waar je eigenlijk nooit meer weg zou willen. Waar de tijd stil zou lijken te staan en je volledig tot rust kon komen. Mijn droom is werkelijkheid geworden. En jij bent welkom. Het is een plek geworden waar ik vanuit mijn hart alle aandacht heb voor jou, waar het sfeervol verlicht is en waar alles in slow motion gaat. Ontspan maar....

Just slow down...