Stuur Elles een whatsapp: 06-1840 2567 demassagerette@gmail.com

Over Elles

Holistisch masseuse; Elles in wonderland

Mijn naam is Elles Kroonenburg (1974) en naast levensgenieter, vriendin van mijn oude jeugdliefde en sinds 2017 moeder van een Isa, ben ik ook holistisch masseuse. (sinds 2007) 

Een schitterend en boeiend vak.

Het effect van écht contact met jezelf voelen door aanraking is zo enorm krachtig, daar sta ik elke keer weer versteld van als ik zelf een massage onderga. En dan is het ook nog eens heerlijk om te ondergaan. Ik vind het elke keer weer heel speciaal om jou in je eigen wonderland te laten vertoeven, zodat je je batterij weer kunt opladen en kunt erváren hoe het ook kan zijn; vertragen, genieten en stilstaan bij wat er is op dat moment. 

Als dochter van lieve ouders met een eigen winkel waarin ik ook vaak mee werkte, kon ik al vroeg ervaren hoe heerlijk ik het vond om dingen op een eigen wijze te doen.

Mijn carrière ging eerst van start in een dynamische wereld; die van de tijdschriften. Na een aantal onwijs mooie, maar ook stressvolle jaren, werd de behoefte aan een meer betekenisvolle manier van leven en dus ook van werken steeds groter. En de behoefte aan voor mezelf beginnen. Eerst leren tot rust te komen, want ik was aardig gestresst. 

Ik ontdekte hoezeer ik zelf tot rust kwam van een massagebehandeling; pas dán voelde ik mijn lijf weer helemaal, kon ik mijn gedachtes en emoties onderzoeken en leren accepteren, waarna deze tot rust konden komen. Van stilte genieten ging me steeds beter af. Sterker nog; 'de altijd maar doenerige Elles' genoot er zelfs intens van :-) Ja, ik landde steeds meer in mijn innerlijk rustpunt; mijn hart. Thuisgekomen. En al daagt 'het leven' ook mij natuurlijk steeds weer uit, ik weet nu in ieder geval hoe ik terug kan keren naar dat rustpunt. Erg fijn.

Ik verdiepte me in massage en meditatie en verslond boeken over persoonlijke ontwikkeling. Een aantal massagecursussen en een leergang Reiki verder besloot ik dat ik alleen maar méér wilde weten en vooral ook voelen. De echte verdieping kwam toen ik de opleiding tot holistisch masseur bij Holos ging volgen. Hier werd voor mij het verband tussen lichaam en geest duidelijk: in welke mate het denken (en dus ook de daaruit voortvloeiende emoties) van invloed kan zijn op het functioneren van het lichaam. En hoe fysieke klachten andersom weer een ontspannen geest kunnen belemmeren. In wezen zegt de zienswijze van Holistisch masseren dat je de mens aanraakt in zijn totaliteit; als geheel. Op fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel niveau. Al deze lagen maken jou tot volledig mens. En al deze lagen onderzoeken, doorvoelen en accepteren maakt dat er weer balans ontstaat, waardoor jouw levensenergie volop kan stromen. That's what we want. Dus goed zorgen voor al deze gebieden is een goed idee als je je lekker in je vel wilt zitten. Gezonde voeding tot je nemen, regelmatig bewegen, de natuur in, je gedachten blijven voeden en onderzoeken en je hart gevuld houden met liefde en dankbaarheid.

Vanuit dit gegeven is Onthaastingspraktijk De Massagerette geboren. Mijn droom was om een ruimte te maken waar jij je op je gemak zou voelen, waar je eigenlijk nooit meer weg zou willen omdat het er een beetje magisch was. Waar de tijd stil zou lijken te staan en je volledig tot rust kon komen. Mijn droom is werkelijkheid geworden. En je bent van harte welkom. Het is een plek geworden waar ik vanuit mijn hart alle aandacht heb voor jou, waar het sfeervol verlicht is en waar alles in slow motion gaat. Ontspan maar....

Just slow down...