Stuur Elles een whatsapp: 06-1840 2567 demassagerette@gmail.com

Over Elles

Holistisch masseuse; Elles in wonderland

In 1974 kreeg ik de naam Elles Kroonenburg en naast levensgenieter, vriendin van mijn oude jeugdliefde, moeder van kleine frummel Isa, ben ik sinds 2007 ook holistisch masseuse. 

Een heerlijk en boeiend vak, waar ik op mijn 8e al mee in aanraking kwam omdat ik toen mijn vader wel eens op kwam halen als hij bij de sportmasseur was; mmm, ik voelde me daar net Alice in wonderland met al die lekkere geuren!

Mijn vader werkte -samen met mijn moeder- heel hard in hun winkel in Amsterdam en om te ontspannen dronk hij thuis graag cola-tic en rookte hij met veel plezier dikke sigaren. Om deze niet zo heel gezonde gewoontes te compenseren liep hij wekelijks hard in de prachtige duinen van Overveen, ging hij trouw elke week naar yoga (héél hip voor die tijd), liet hij zich iedere maandagavond masseren, bracht hij de dinsdagen regelmatig in de sauna door én at hij zelfgemaakte muesli in de ochtend, compleet met een glas lauw water met citroen. Bewust en diep vanuit je buik ademhalen, daar was hij expert in. Maar in stressen ook. Hij was ook goed op de hoogte van het op peil houden van je immuunsysteem en wees zijn vrouw en kinderen maar wat graag op het belang ervan. Niet dat we altijd luisterden hoor, maar het heeft mij in ieder geval behoorlijk geïnspireerd om verder uit te zoeken hoe dat nou zat met stress en ontspanning. 

Enfin, ik masseerde wel eens wat schoudertjes van vriendinnen, maar gewoon kort en door de kleding heen. Pas toen ik in 1998 -tijdens een reis naar Australië- een cursus shiatsumassage volgde in Byron Bay, merkte ik dat mijn hart een sprongetje maakte. 

Enfin, het zaadje was gepland, maar mijn werkende leven ging van start in een dynamische wereld; die van de tijdschriften. Na een aantal onwijs mooie, maar ook wel stressvolle jaren, werd de behoefte aan een meer betekenisvolle manier van leven en dus ook van werken steeds groter. Het was diezelfde periode dat ik erachter kwam hoe enorm gevoelig ik eigenlijk was. Voor kritiek, voor mensenmassa's, voor veel geluiden om me heen. Phoe, ik merkte steeds meer hoe gespannen ik daarvan werd. Bleek een naam voor te bestaan: HSP, high sensitive person. Hierdoor heb ik een rijke belevingswereld en meer voelsprieten, wat heel mooi is, maar omdat mijn systeem minder goed kan filteren, komt er van alles veel te hard binnen. En dat ervaar ik als minder prettig. Maargoed, ik heb geleerd hoe ik hiermee om kan gaan. Door bijvoorbeeld veel in de natuur te zijn én door me regelmatig te laten masseren.  

Ja, ik ontdekte hoezeer ik tot rust kwam van een massagebehandeling; pas dán voelde ik mijn lijf weer helemaal, kon ik mijn gedachtes en emoties onderzoeken en leren accepteren waarna ze tot rust konden komen. Van stilte genieten ging me steeds beter af. Sterker nog; 'de altijd maar doenerige Elles' genoot er zelfs intens van :-) Ja, ik belandde steeds meer in mijn innerlijk rustpunt; mijn hart. En al daagt 'het leven' ook mij natuurlijk steeds weer uit, ik weet nu in ieder geval waar mijn rempedaal zit zodat ik terug kan keren naar dat rustpunt.

Leergierig verdiepte ik me steeds verder in massage, energie en meditatie en ik verslond boeken over persoonlijke ontwikkeling. Soms las ik er wel 4 tegelijk, haha, ik wilde echt alles weten. 

Een aantal massagecursussen en een leergang Reiki verder besloot ik dat ik alleen maar méér wilde weten en vooral wilde voelen. De echte verdieping kwam toen ik de opleiding tot holistisch masseur bij Holos ging volgen. Oh, wat vond ik masseren fijn en wat voelde ik me hier thuis, niet normaal. Ik werd ook veel zachter merkte ik. Hier werd voor mij ook het verband tussen lichaam en geest duidelijk: in welke mate het denken (en dus ook de daaruit voortvloeiende emoties) van invloed kan zijn op het functioneren van het lichaam. En hoe fysieke klachten andersom weer een ontspannen geest kunnen belemmeren. 

In wezen zegt de zienswijze van Holistisch masseren dat je de mens aanraakt in zijn totaliteit; als geheel. Op fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel niveau. Al deze lagen maken jou tot volledig mens. En al deze lagen onderzoeken, doorvoelen en accepteren maakt dat er weer balans ontstaat, waardoor je levensenergie volop kan stromen. That's what we want. Dus liefdevol zorgen voor al deze gebieden is een goed idee als je lekker in je vel wilt zitten. Gezonde voeding tot je nemen, regelmatig bewegen, de natuur in, je gedachten blijven voeden en onderzoeken (positive mindset that is) en je hart gevuld houden met liefde en dankbaarheid.

Vanuit dit gegeven is Onthaastingspraktijk De Massagerette geboren. Mijn droom was om een ruimte te maken waar jij je op je gemak zou voelen, waar je eigenlijk nooit meer weg zou willen omdat het er een beetje magisch was. Waar de tijd stil zou lijken te staan en je volledig tot rust kon komen. Mijn droom is werkelijkheid geworden. En je bent van harte welkom. Het is een plek geworden waar ik vanuit mijn hart alle aandacht heb voor jou, waar het sfeervol verlicht is en waar alles in slow motion gaat.....

Just slow down...