Stuur Elles een whatsapp: 06-1840 2567 demassagerette@gmail.com

Waarom Massage?

Massage en je zelfhelend vermogen

Massage is in de eerste plaats ontzettend genieten. Maar wist je ook dat het heel gezond is? Massage is goed voor lichaam én geest en dat heeft een aantal redenen.

De onverdeelde aandacht die je krijgt en de rust waarin dit plaatsvindt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt zodat je lichaam zich weer herstellen kan, want er wordt ruimte gemaakt voor wat er is. In stilte. Even niet geven, alleen maar ontvangen. Ook wordt door massage de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. En doordat je spieren na een massage goed doorbloed zijn voelen ze weer soepel en ontspannen aan. 

Belangrijker nog: hoe dieper je wegzakt, hoe meer je je kunt overgeven aan het 'nu' en aan de zwaartekracht, hoe meer de activiteit van je hersengolven afneemt, meer en meer, totdat je op het Delta-niveau zit; het niveau van diepe slaap. Niet zoals 's nachts, want dan ben je in een onbewust diepe slaap, maar je blijft nu bewust terwijl je heel diep ontspannen bent. Je bent je hier niet bewust van tijd en ruimte.  En tóch voel je heel goed dát je gemasseerd wordt. Hoewel je dat op sommige momenten ook helemaal niet voelt. Alsof je even geen lichaam hebt. Niet in woorden uit te leggen eigenlijk.

Juist ook op dit niveau wordt je zelfhelend vermogen geactiveerd, ofwel; een boost voor je immuunsysteem. Geen overbodige luxe dus zo'n trance-achtige bewustzijnsstaat :-)

Een rijtje voordelen van massage:


Voor: Probeer ervoor te zorgen, dat je niet gehaast aankomt; vertraag je pas, haal vast wat dieper adem en glimlach :-) Als er dingen zijn waar ik rekening mee zou moeten houden, laat je me die dan van te voren even weten? Ik denk dan aan: zwangerschap, blessures of een aandoening. Doe ook vast je mobieltje uit, of laat 'm eens thuis ;-)

Ohja, ik heb geen wachtruimte, dus ik vind het het fijnst als je op het afgesproken tijdstip aanklopt, als je veel eerder bent heb je kans dat ik aan het pauzeren ben :-)

Na: Plan als het kan, het eerste uur helemaal niets na de massage zodat je optimaal kunt nagenieten. Drink ook voldoende water of kruidenthee na je sessie, zodat je de los gemasseerde afvalstoffen je lichaam uit kunt laten stromen. Wie weet heb je wel zin om ergens lekker op een terras te zitten met een fijn boek om op die manier na te genieten :-)

*Stress: tijdelijke stress is geen probleem. Het is zelfs nuttig als we moeten presteren, we zijn daar als mens zelfs op gebouwd. We beschikken over een oeroud stress-systeem waarmee we in zorgwekkende situaties snel en slim kunnen reageren. Je hartslag gaat omhoog, je bloeddruk en ademhaling nemen toe. Stresshormonen cortisol en adrenaline gieren door je lijf. Op zich nuttig, maar deze opperste staat van paraatheid moet niet al te lang aanhouden, want dán keert het zich tegen je. Slijtage en verouderingsprocessen worden versneld en het risico op ziekte (disbalans) neemt dan toe. Dus zorg altijd voor een goede balans tussen actie en rust. Rust heeft echt nut; zo kan het lichaam weer herstellen.

Because it's time to pamper yourself